Sărbătoare la Centrul Şcolar “Aurora “ Reşiţa – Centenarul Marii Uniri 

Centenarul Marii Uniri  a fost sărbătorit astăzi la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Aurora” Reşiţa. Prezenţi la manifestare au fost peste 200 de elevi, cadre didactice şi reprezentanţi ai unor instituţii judeţene.

Programul festiv a cuprins o serie de activităţi cultural-educative. Manifestarea a început cu intonarea imnului de stat al României, urmând apoi cuvântul de deschidere rostit de directorul Centrului Şcolar  Aurora,  prof. Liviu Moise. Momentele artistice au fost susţinute de grupul vocal „Azur” coordonat de prof. Nadia Dogaru, ansamblul de dansuri populare „Aurora reşiţeană” sub îndrumarea prof. Păun Anghel, corul de liceeni condus de prof. Claudiu Petanek şi elevi de la Liceul de Artă “Sabin Păuţa “, componenţi ai orchestrei de suflători, coordonaţi de prof. Eremia Breşneni.

Un alt punct interesant al manifestării a fost prezentarea de carte susţinută de trei cadre didactice de la Şcoala Specială Aurora, prof. Loredana Stîrcu cu volumele – “Istoria literaturii contemporane 2018”, “Enciclopedia scriitorilor români”, “Poeţi români- Antologie de poezie”, “Poeţi în arenă” şi “Flash-uri sentimentale”, prof. Camelia Fodor cu volumul “Tehnici de lucru utilizate în educaţia plastică pentru copii “ şi prof.  Petru Lupşa cu volumul “ Eroii Cîlnicului- Rădăcini din cer” .

Cântecul “Marea Unire nu se uită niciodată“ a răsunat în curtea şcolii, unde au fost interpretate piese  patriotice şi a fost format drapelul României din pancarde tricolore ţinute în mâinile copiilor.

În holul şcolii, participanţii au vizitat miniexpoziţia cu picturi, desene şi colaje realizate de elevi în programele de terapie ocupaţională.

Expoziţia dedicată Centenarului Marii Uniri face parte din proiectul “România-i ţara mea” coordonat de prof. Daniela Marincău.

Punctul final al manifestării a fost masa tradiţională cu fasole şi cârnaţi la ceaun, preparată în curtea şcolii şi servită  cu poftă de toţi participanţii.

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Casa Corpului Didactic Caraş Severin, Asociaţia Naţională “Cultul Eroilor- Regina Maria” Filiala Caraş Severin, cadre didactice şi elevi de la alte şcoli reşiţene.

Mihaela Holub

Cele mai citite

Related Articles