Furat în Italia, depistat în România

466

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora – Moravița, județul Timiș, au depistat la controlul de frontieră un autoturism marca Mini One, căutat de autorităţile din Italia.

În data de 23.11.2018, ora 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moravița, judeţul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră, un cetăţean albanez la volanul unui autoturism marca Mini One.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind furat din Italia în data de 19.09.2018. Bărbatul în cauză a declarat că a împrumutat autoturismul de la un prieten şi nu avea cunoştinţă despre faptul că ar fi căutat de autorităţi.

Drept urmare, autoturismul, în valoare de aproximativ 8.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.