Cristi Bobar, președinte CSM Reșița: vom merge în schimburi de experiență la Academiile Inter Milano și Gheorghe Hagi!

925

Echipa de fotbal din Liga a III-a, CSM Școlar Reșița obține victorie după victorie. Putem spune că este vorba despre o revenire pentru formația din Valea Domanului, care de când a fost readus la echipă, antrenorul Leontin Doană, formația se dovedește că este de neînvins.

În studioul Radio Reșița a fost prezent președintele CSM Școlar Reșița, Cristian Bobar, care a vorbit despre starea actuală a echipei și despre obiective pe termen scurt și lung:

”Suntem pe un drum bun, dar suntem departe de unde ne-am dorit noi să ajungem, Liga a II-a. Într-adevăr de când Leo Doană a fost numit antrenor principal echipa și-a arătat adevărata valoare, băieții s-au motivat. Unii s-au și speriat că au fost făcute modificări în lot, dar eu consider că în Liga a III-a avem de un grup foarte unit, cu jucători fără ”fițe”. Au fost reziliate 6 contracte, în general contractele cele mai scumpe, am considerat că dacă ne-am îndepărtat de obiectiv nu mai avea rost să plătim niște jucători care nu dau randament. Ne-am strâns mâna și le-am urat succes. Mai avem o etapă vineri, după care voi discuta cu Leo Doană despre cine va rămâne în lot și cine nu. Este o diferență mare, de 8 puncte, între noi și echipa clasată pe primul loc. Ne dorim să clădim o echipă cu jucători din județul Caraș-Severin în procent de 70-80 %.”

În etapa viitoare,a 15-a, CSM Reșița joacă în seria a IV-a a Ligii a III-a, acasă, cu Industria Galda vineri, 30 noiembrie de la ora 14.00.

Cristi Bobar a avut luni, 26 noiembrie o întâlnire cu cei 12 antrenori din Centrul de Copii și Juniori al Clubului în care s-au luat câteva decizii importante.

”Continuăm activitatea cu juniorii până în data de 20 decembrie, deoarece consider că trebuie să se pregătească continuu, nu doar în perioada când sunt meciuri.Avem foarte mult de muncă, dacă vrem să-i aducem la echipa mare a clubului.Tot vorbim de Cristi Chivu, Dorinel Munteanu, Cosmin Moți, dar în prezent suntem departe de avea aceștia un urmaș printre acești juniori. ”

Conducerea din Valea Domanului este preocupată de pregătirea acestor tineri de perspectivă astfel că, în premieră, se dorește ca juniorii clubului să se pregătească împreună cu colegi de generație din Academia Clubului Inter Milano, unde antrenor este și reșițeanul Cristian Chivu, și Academia ”Gheorghe Hagi”.

”Am discutat zilele trecute cu prietenul meu, Cristi Chivu și am decis să merg, împreună cu dl. primar Ioan Popa în vizită acolo la ei , să vedem cum este structurată Academia de la Inter, să fie un schimb de idei, de experiențe pentru a pune pe picioare și aceste Centru de Copii de la Reșița. Vom avea schimburi de experiență cu jucătorii, dar, deocamdată în țară. O să merg și la Constanța să vorbesc cu dl. Gică Hagi să vedem cum putem colabora cu cei de acolo, să aflăm cum este organizat clubul de acolo, pentru că a arătat că este cel mai bun din țară.”

”Mi-aș dori să le pot promite, reșițenilor, promovarea, dar e o diferență mare de puncte și este destul de greu”,a concluzionat Cristian Bobar.

Cristina Corocan