[FOTO] O nouă carte dedicată Centenarului Marii Uniri!

180

Anul Centenarului Marii Uniri este o prioritate de suflet pentru autorități, oameni de cultură sau simpli cetățeni pentru a aduce prinosul de recunoștiință înaintașilor noștri care au făcut posibil împlinirea celui mai mare Vis al tuturor românilor-România Mare!

În Banatul de Munte,are loc încă o astfel de manifestare, astfel Consiliul Județean Caraș-Severin și Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin organizează miercuri, 28 noiembrie, în sala de ședințe a Consiliului Județean, începând cu ora 15, lansarea volumului documentar “Comunitatea de Avere din Caransebeş şi evidenţa jertfelor bănăţene din Marele Război” de Dr. Laurențiu Ovidiu Roșu, şeful  Direcției Județene a Arhivelor Naționale Caraș-Severin din Caransebeș.

,,Redactat după norme ştiinţifice acceptate în lumea academică şi susţinut de un bogat aparat critic, volumul se impune ca o contribuție științifică valoroasă, utilă tuturor celor preocupați să cunoască pierderile umane în anii Primului Război Mondial, în localitățile care compuneau odinioara spațiul fostului Regiment de Graniță Româno Bănățean nr. 13 din Caransebeș”, conchide istoricul Vasile Dudaș.

Volumul “Comunitatea de Avere din Caransebeş şi evidenţa jertfelor bănăţene din Marele Război” apare sub egida Bibliotecii Județene ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin, cu finanțare din partea Ministerul Culturii si Identitatii Nationale in cadrul programului de aniversare a Centenarului României (1918 – 2018) şi a Primului Război Mondial.

Anca Bica Bălălău