[FOTO] Mergeți la teatru! Cultura te Crește, Cultura Unește!

Teatrul de Vest din Reșița a pregătit pentru cei mici și cei mari, duminică 25 noiembrie, o premieră pentru copii “Cei trei purceluși”, adaptare după Serghei Mihalkov și pentru cei mari, spectacolul ”Secretul fericirii la Reșița”, regia Ștefan Iordănescu.

Premiera spectacolului “Cei trei purceluși”, va avea loc la ora 11, iar regizorul Dan Țopa împreună cu actorii din distribuție, Andrada Samoilă, Sorin Fruntelată, Florin Ibrași și Florin Ruicu și-au propus să îi surprindă pe cei mici, dar și pe cei mari cu un spectacol plin de culoare, voie bună și armonie.


Dealtfel, Sala Teatrului de Vest este pregătită să răsune de aplauze și strigăte de bucurie ale micilor spectatori, astfel încât Moș Niculae să uite de legendara nuielușă și să pună în ghetuțele copiilor care merg la teatru doar dulciuri și alte surprize!

Dar, fiindcă Moș Niculae, nu mai este un secret, pune și în ghetuțele adulților câte ceva, cu siguranță cei prezenți la spectacolul de la ora 19, “Secretul fericirii la Reşiţa” vor putea avea așteptări mai mari de la Moş… Lăsând spiritul de glumă la o parte, “Secretul fericirii la Reşiţa” este un spectacol de echipă, un spectacol în care a excelat bucuria jocului, cu viața, cu moartea. Maestrul Ștefan Iordănescu, împreună cu întreaga echipă (Camelia Ghinea, Ana Maria Cizler, Andrada Samoilă, Marius Tudor, Dan Mirea, Dorotheea Iordănescu – scenografie, Ildiko Fogarassy – muzica, Alexandru Stănescu – light design, Sebastian Hamburger – video design), a reușit să pună în scenă o monografie sentimentală sub cupola Speranţei!
Merită menționat textul ce aparține Mihaelei Michailov, Mădălinei Petre-Ghiţescu şi lui Matei Mircioane, text ce a pornit de la un articol de ziar al seniorului reșițean Ion Adamek. Managerul Teatrului de Vest, Florin Gabriel Ionescu, a realizat prin parteneriatul cu artistul plastic Bogdan Piperiu și un nou design pentru imaginea teatrului ce aduce o notă de eleganță și rafinament.

Am reținut cât de frumos s-a jucat Dorotheea Iordănescu, scenograful , cu simbolurile Reșiței, cât de înaltă a fost cascada trăirilor personajelor interpretate foarte bine de actori, iar de undeva din vârful dealurilor reșițene o lacrimă s-a rostogolit ca o avalanșă prin sufletul orașului luminându-i bucuria de a renaște prin noi și cu noi.
Mădălina Ghițescu a realizat și mișcarea scenică pe ideea constructivismului rus de la Tairov, Vahtangov și Meierhold, iar Ștefan Iordănescu a realizat cu brio unitatea în diversitate a textului cu actorii.


“Secretul fericirii la Reșița” este secretul viitorului orașului, este puntea peste care trecem de mână cu schimbarea ce vine doar din noi. Dacă vom contempla apele tulburii ale trecutului, nu vom putea trece spre viitor cu șanse, dacă vom cenzura prezentul vom decapita cu siguranță bucuria de a iubi un oraș de care ne leagă ombilical datoria de a-l programa în credința noastră cu loialitate.

“Secretul fericirii la Reşiţa” îl deţine fiecare locuitor al urbei iar Teatrul de Vest reaminteşte acest fapt fiecăruia, cu mijloacele specifice actului artistic, cu nobleţea căutării şi cu miracolul regăsirii, aici, acasă, în capitala Banatului de Munte.

Secretul unei copilării și al unei vieți împlinite este necondiționat, Cultura!
Mergeți la teatru! Cultura te Crește, Cultura Unește!

Biletele se pot achiziționa de casieria Teatrului de Vest.Radio România Reșița este partenerul media al Teatrului de Vest!

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles