Lemnele de foc pentru vârstnici – sămânţă de scandal între Garda Forestieră Timişoara şi Primăria Anina

1135

Lemnele de foc destinate încălzirii Căminului pentru Persoane Vârstnice din Anina, confiscate iniţial, au ajuns într-un final la beneficiarul lor.

Zeci de bătrâni de la Căminului pentru Persoane Vârstnice din Anina au stat în frig pentru câteva zile pentru că lemnele de foc destinate încălzirii obiectivului au fost confiscate, în două rânduri de Garda Forestieră Timişoara şi asta pentru că transportul nu era cu actele în regulă, a precizat pentru Radio Reşiţa Amar Ienea – consilier superior în cadrul instituţiei. În urma controalelor efectuate Primăria Anina nu a rămas doar fără lemnele de foc, ci și fără camionul folosit pentru transport. De asemenea, șoferul mașinii s-a ales cu amenzi, de 12.000 de lei.

Contactat telefonic, primarul Gheorghe Românu, recunoaşte că a greşit, dar s-a bazat pe înţelegerea autorităţilor de mediu şi pe considerentul că lemnele sunt pentru bătrânii urbei, un atu lesne de înţeles. Edilul a mai spus că, materialul lemnos confiscat zilele trecute a fost ulterior donat de către Direcţia silvică judeţeană, vârstnicilor găzduiţi din cămin, un act de caritate în preajma sărbătorilor de iarnă.

Amintim că, Azilul de Persoane Vârstnice din Anina este o entitate înfinţată prin Hotărâre de Guvern, căreia însă nu i-au mai fost alocate fonduri de peste doi ani. Gheorghe Românu a mai spus că, materialul lemnos confiscat zilele trecute a fost ulterior donat de către Direcţia silvică a judeţului Caraş-Severin, vârstnicilor găzduiţi în cămin. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: Garda Forestieră Timişoara