Clădirea bibliotecii din Bocşa a fost retrocedată

229

Biblioteca Orăşenească din Bocşa a inaugurat recent 65 de ani de funcţionare. De 50 de ani activitatea instituţiei se desfăşoară într-o clădire care între timp a fost retrocedată dar, până acum, actualii proprietari ai imobilului nu au luat legătura cu administraţia locală.

Clădirea bibliotecii a fost retrocedată şi aş vrea să specific acest lucru, procedura a fost începută de ani buni de zile. Noul proprietar nu a ajuns la Bocşa, iar noi intenţionăm să avem o discuţie cu proprietarul clădirii şi în funcţie de răspunsurile pe care le vom primi vom lua măsuri la momentul respectiv. Sigur că nu vom avea o problemă să nu avem unde funcţiona cu clădirea bibliotecii. Intenţia mea este să rămână în acelaşi loc dacă este posibil şi proprietarul va accepta acest lucru“, a declarat pentru Radio Reşiţa, primarul oraşului Bocşa, Eugen Cismăneanţu.

Directorul Bibliotecii Orăşeneşti din Bocşa, Gabriela Şerban a afirmat că este uimită de această retrocedare care are loc după atâţia ani.

În cazul în care administraţia locală a oraşului Bocşa, nu poate ajunge la o înţelegere cu actualii proprietari ai imobilului, au în vedere mai multe opţiuni pentru mutarea într-o altă clădire a bibliotecii.

Casandra Butean