La UEM Reşiţa – Simpozion Ştiinţific Studenţesc EMING 2018

224

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, au continuat lucrările Simpozionului Ştiinţific Studenţesc “EMING 2018”, ediţia a VII-a, organizat de Facultatea de Inginerie şi Management a Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa.

Ziua a început cu o temă mai mult decât interesantă pentru prezent: “Perspectiva energetică a României la orizontul 2030 din punct de vedere al implementării şi dezvoltării producătorilor de energie din surse regenerabile”.

Pentru că Reşiţa şi judeţul Caraş-Severin au cu certitudine cu ce se mândri din punct de vedere al atracţiilor turistice, în cea de-a doua zi a Simpozionului participanţii sosiţi din Oradea, Hunedoara, Târgu-Jiu au vizitat împrejurimile municipiului de pe Bârzava, mai exact zonele Văliug şi Gărâna. Prorectorul UEMR, Christian Chioncel a precizat pentru Radio Reşiţa:

Această ediţie a reunit un număr record de participanţi, prin cele 70 de lucrări transmise din întreaga ţară. Important este ca astfel de manifestări să stârnească în rândul studenţilor apetitul de a merge mai departe în preocupările lor. Cei care vor participa la primele interviuri de angajare după finalizarea studiilor vor avea cu siguranţă un CV mai bogat şi până la o urmă o experienţă valoroasă, spune prorectorul Christian Chioncel.

Au participat cu lucrări ştiinţifice atât studenţi aflaţi la ciclul de licenţă, cât şi studenţi masteranzi ai universităţii reşiţene, alături de studenţi din Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea din Oradea, Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

La organizarea acestei manifestări ştiinţifice, UEMR s-a bucurat de sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) şi al Asociaţiei Generale a Inginerilor din România, filiala Caraş-Severin (AGIR).

Lucrările susţinute au fost repartizate pe trei secţiuni, (S1) Inginerie Electrică, Informatică şi Automatizări Industriale, (S2) Inginerie Mecanică, (S3) Inginerie şi Educaţie.

Ada Botezan