Mansarda Reșița, în finala națională pentru “Cel mai activ centru de tineret”

106

Centrul de tineret Mansarda Reșița s-a făcut din nou remarcat și a ajuns în finala concursului anual organizat de Ministerul Tineretului și Sportului, cu scopul de a răsplăti meritele celor implicați în viața socială a tinerilor.

Anul acesta, Mansarda concurează la categoria “Cel mai activ centru de tineret”, alături de Centrele de tineret Baia Mare și AICI Sibiu.

Mansarda este unicul spațiu din municipiul Reșița unde tinerii  pot veni împreună cu prieteni, cu colegi, pentru a se angrena în diferite activități sociale nonformale. Mai mult decât atât, este un spațiu de referință la nivel național, primind periodic în vizită de studiu grupuri de tineri, lucrători de tineret, reprezentați ai asociaților de tineret care remarcă activitatea noastră diversă și actualizată cu programele destinate tinerilor şi care se derulează în alte țări din Europa. Mansarda a devenit un punct de reper în proiecte de schimburi europene de tineret organizate în Regiunea Vest a României.

La Mansardă tinerii pot veni împreună cu prieteni, cu colegi, fără a fi nevoie să vină la ore fixe, în cadrul limitelor unui program rigid, și fără a fi nevoie ca beneficiarii să plătească. Oferta de activități, cursuri și programe pentru tineri este, de obicei, condiționată material, iar Mansarda este alternativa care le permite, fără condiții de ordin material, să aibă activități practice, de divertisment sau care contribuie la dezvoltarea personală, activități la care pot participa împreună cu cei cu care le place să-și petreacă timpul liber.