România s-a calificat pentru play-off-ul Campionatului Mondial de handbal

FRHNaţionala masculină de handbal a României s-a calificat în play-off-ul pentru Campionatul Mondial din 2015, care va avea loc în Qatar, deşi a fost învinsă de Slovacia cu scorul de 27-25 (11-10), sâmbătă, la Sala, în grupa a 2-a a în preliminariilor europene ale competiţiei.

Câştigători în meciul tur cu 32-24, jucătorii români nu trebuiau să piardă la o diferenţă mai mare de opt goluri, pentru a obţine calificarea în faza următoare.

Tricolorii au început foarte bine meciul şi au condus cu 1-0 (min. 1) şi 3-1 (4), slovacii au egalat la 3-3 (4), iar după ce România a avut 4-3 (10), gazdele au reuşit să treacă pentru prima oară în avantaj, 5-4 (12). Echipa României a avut o reacţie pe măsură, cu trei goluri consecutive (5-7, min. 14), Alex Şimicu fiind cel mai bun om al nostru în această primă parte a meciului – 5 goluri în primul sfert de oră. Slovacia a revenit pe tabelă, a egalat (7-7, 19), a condus cu 9-8 (24), iar apoi cu 11-9 (26), dar avantajul la pauză a fost minim pentru gazde, 11-10.

Debutul părţii secunde a fost unul fulminant, cu multe goluri de o parte şi alta, dar tricolorii au reuşit să menţină ritmul impus de adversari. Un moment important s-a consumat în min. 40, când Mihalcea a primit cartonaş roşu, dar Stranovsky a ratat aruncarea de la 7 metri, iar apoi imediat Ghiţă a restabilit egalitatea, 15-15. Slovacia s-a desprins pentru prima oară la trei goluri (20-17) în min. 47, dar antrenorul Eliodor Voica a cerut time-out, iar apoi tricolorii au marcat de două ori la rând, 20-19 (49). Până la final cele două echipe au mers practic cap la cap, slovacii nereuşind să aibă mai mult de două goluri în plus faţă de români pe tabela de marcaj, scorul final fiind de 27-25.

La barajul pentru CM 2015 se califică doar câştigătoarele celor cinci grupe preliminare, precum şi 12 echipe participante la EURO 2014, plus Germania, pentru cele nouă locuri acordate ”Bătrânului Continent” la CM din Qatar.

La Sala au evoluat echipele:

România: Mihai Popescu, Ionuţ Irimuş, George Şelaru – Andrei Mihalcea (3 goluri), Florin Acatrinei, Mihai Asoltanei (1), Flavius Cîmpan (2), Bogdan Criciotoiu (1), Alex Şimicu (8), Huba Talas (4), Alexandru Csepreghi, Cristian Fenici (1), Cristian Ghiţă (4), Dragoş Iancu, Ciprian Şandru, Gabriel Florea (1). Selecţioner: Eliodor Voica.

Slovacia: Teodor Paul, Richard Stochl – Oliver Rabek (7), Csaba Szucs (1), Patrik Hruscak, Miroslav Volentics (2), Tomas Adamcik, Radovan Pekar, Martin Mazak (2), Lubomir Duris (8), Tomas Urban, Martin Slaninka, Lukas Urban, Martin Stranovsky (2), Maros Balaz (3), Radoslav Antl (1). Selecţioner: Zoltan Heister.

Arbitri: Ivan Cacador, Eurico Nicolau (ambii din Portugalia); Delegat EHF: Felix Raetz (Elveţia).

În clasament, România a ocupat primul loc, cu 10 puncte (+30), urmată de Slovacia, 10 p (+32), Italia, 2 p (5 jocuri), Cipru, 0 p (5 j).Sursa:Agerpres

De același autor

Related Articles