[AUDIO] Pâine fără coloranţi pentru cărăşeni

paine-brutarie-colorantiDornici să se hrănească sănătos, cărăşenii cumpără tot mai multă pâine neagră sau integrală. Cel puţin aşa cred ei, că ceea ce cumpără de pe rafturile magazinelor ar fi pâinea ideală. Din păcate, în foarte multe dintre cazuri este vorba doar de făină albă colorată.

Brutarii români trebuie să îşi realizeze produsele fără coloranţi începând cu jumătatea săptămânii viitoare, după ce Uniunea Europeană a cerut alinierea la normele în vigoare. Pâinea care se regăseşte zi de zi pe mesele noastre va fi mai sănătoasă în mai puţin de o săptămână, susţin inspectorii Comisariatului judeţean pentru Protecţia Consumatorului Caraş-Severin. Cum ar trebui să fie ambalat, etichetat şi prezentat, acest produs aflăm de la comisarul Mirela Răchitan:

Toate aceste modificări vin după ce unii producători comercializează sub titlul de pâine neagră, produse obţinute din făină și coloranți. După noile reglementări, aceştia nu vor mai putea folosi niciun fel de colorant, în afară de zaharurile si caramelul pentru pâinea din malt. Autoritatea Naţională pentru Protectia Consumatorilor a decis să interzică folosirea acestora în cazul produselor de panificaţie. Mirela Răchitan explică:

Noile reglementări vizând modul de etichetare şi compoziţie al produselor de panificaţie, conform normelor Uniunii Europene intră în vigoare începând cu 15 ianuarie, iar reprezentanţii Comisariatului judeţean pentru Protecţia Consumatorului promit în următoarea perioadă controale drastice.

Cele mai citite

Related Articles