Primarul Aradului se află în provincia chineză Jiangsu

În perioada 22-26 octombrie 2018, o delegaţie condusă de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, derulează o vizită în provincia Jiangsu, Republica Populară Chineză.

În prima zi a deplasării, delegaţia română s-a întâlnit cu Guvernatorul provinciei Jiangsu,  Wu Zhenglong, cu vice-guvernatorul provinciei Jiangsu, Guo Yuanqiang şi respectiv cu Chen Jiangang, Secretar general al Guvernării Populare a Provinciei Jiangsu, în contextul festiv al sărbătoririi a 40 de ani de la iniţierea reformei în China.

Primarul municipiului Arad şi partenerii chinezi şi-au oferit reciproc, câte un tablou reprezentativ pentru comunităţile şi oraşele lor.

Bazele parteneriatului au fost puse cu ocazia Zilelor Aradului, când a avut loc semnarea scrisorii de intenţie vizând colaborarea între oraşul Changzhou – China şi municipiul Arad. Aceasta a fost redactată în 3 limbi (română, chineză, engleză) şi stă la baza demarării unor colaborări vizând punerea în valoare a patrimoniului celor două comunităţi. În virtutea acestui parteneriat, delegaţia arădeană efectuează, în aceste zile, vizita oficială în Republica Populară Chineză, iar în cursul marţi, 23 octombrie, reprezentanţii primăriei se vor deplasa în oraşul – partener Changzhou.

Informează Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad