O nouă proiecţie KineDok la Muzeul Cineastului Amator

Sâmbătă, 13 octombrie 2018, începând cu ora 19:00, în sala B1, corpul B al Universității „Eftimie Murgu” din Reşiţa, va avea loc proiecţia filmului documentar „Ultra”, 2017 – regizor: Balázs Simonyi.

„ULTRA este un documentar creativ despre oameni care își dedică viața alergării, pentru a concura în acest voiaj radical. Filmul urmărește patru protagoniști, printre care și regizorul Balázs Simonyi, care se confruntă cu dificultăți extreme și întrec limitele rezistenței, atât fizice, cât și psihice. Fie că aleargă pentru a scăpa de viața de zi cu zi, pentru a-și contesta îmbătrânirea sau pentru a căuta supernaturalul, fiecare atlet gustă nemurirea și își testează propria mortalitate. Pentru unii dintre ei este o terapie, pentru alții este o compensație sau o călătorie. ULTRA este o dramă umană emoțională, un film orientat către personaje, povestit dintr-un unghi anti-eroic. Filmul urmărește protagoniștii pe un drum lung de 246 kilometri de contemplare și auto-descoperire și oferă acces la gândurile și emoțiile pure ale atleților obișnuiți”.

Invitat special: maratonistul Kokovics Laszlo. Kokovics Laszlo a început să practice acest sport în anul 2011, când a participat la o probă de maraton montan, „Hercules Maraton”, în munții Cernei. Din anul 2015 contribuie la organizarea evenimentului  „AlerGând la Pădure”, eveniment care în 2018 a numărat 500 de participanți la probele pentru copii și adulți (10 km, 20 km).

Cele mai citite

Related Articles