Alexandru Maxim: am avut puţin noroc în ultimele minute, dar am venit în Lituania doar cu gândul la victorie

93
Soccer Football - UEFA Nations League - League C - Group 4 - Lithuania v Romania - LFF Stadium, Vilnius, Lithuania - October 11, 2018 Romania's Alexandru Maxim celebrates scoring their second goal REUTERS/Ints Kalnins

Fotbalistul Alexandru Maxim, autorul golului victoriei echipei naționale a României în meciul cu Lituania din Liga Națiunilor, a declarat, joi seara, că el şi colegii săi au avut noroc în prelungirile partidei, dar a precizat că au venit la Vilnius doar cu gândul la victorie.

Sunt fericit pentru victorie. Era foarte important pentru noi acest meci cu Lituania. Acum putem merge la Bucureşti cu 3 puncte în buzunar şi să jucăm cu Serbia pentru primul loc în grupă. Teamă nu ne-a fost că nu vom câştiga, toţi eram foarte montaţi. Ştiam că va fi dificil şi trebuie să recunoaştem că nu am jucat cum ne-am dorit. Pentru că toată lumea şi-ar fi dorit să facem 2-0 şi să închidem meciul mai repede pentru a nu mai avea emoţiile din final. Nu căutăm scuze precum terenul sintetic. Important e că am rămas concentraţi până în final. Am avut puţin noroc în ultimele minute, dar noi am venit aici doar cu gândul la cele 3 puncte pe care doream să le obţinem indiferent cum. Şi mă bucur că am reuşit", a spus mijocaşul.

"Îmi plac provocările, eu îmi doresc doar să ajut echipa naţională pentru că vreau să facem fericită întreaga ţară. Critici sunt mereu la adresa noastră, câteodată le merităm, recunoaştem. Dar atunci când lucrurile nu merg bine trebuie să punem capul în pământ şi să muncim mai mult", a mai afirmat jucătorul naţionalei.

Alexandru Maxim susţine că România trebuie “să ridice puţin nivelul” pentru a putea învinge Serbia duminică seara. “Putem să învingem Serbia. Nici acum o lună nu am făcut un meci strălucit cu Muntenegru acasă, dar apoi am mers în Serbia şi am obţinut un rezultat bun (2-2). Am demonstrat că ne putem bate de la egal la egal cu orice echipă. Important e să ridicăm puţin nivelul faţă de ce am arătat azi pentru că ne va aştepta un meci mult mai dificil duminică”, a menţionat fotbalistul.

Echipa naţională de fotbal a României a învins cu scorul de 2-1 (1-0) selecţionata Lituaniei, joi seara, pe stadionul LFF din Vilnius, în Grupa a 4-a din Seria C a Ligii Naţiunilor, printr-un gol marcat în minutul 94 de Alexandru Maxim. România a obţinut prima sa victorie în această competiţie, după două egaluri, 0-0, acasă, cu Muntenegru şi 2-2, în deplasare, cu Serbia.

Prima reprezentativă va întâlni duminică, de la ora 16,00, pe Arena Naţională din Capitală, selecţionata Serbiei, într-o nouă partidă din Liga Naţiunilor, scrie Agerpres.ro