Comisia de Mediu din PE votează pentru interzicerea obiectelor din plastic de unică folosință din 2021

95

Obiectele din plastic de unică folosință precum farfuriile, tacâmurile, paiele sau bețișoarele pentru urechi, care reprezintă peste 70% din deșeurile marine, vor fi interzise până în 2021 pe piața UE, conform unui raport adoptat miercuri de Comisia de Mediu (ENVI) a Parlamentului European.

În raportul întocmit de belgianul Frederique Ries (ALDE), adoptat cu 51 de voturi pentru, zece împotrivă și trei abțineri, eurodeputații au adăugat pe listă pungile din plastic foarte subțire, produsele fabricate din plasticuri oxo-degradabile – fabricate din plastic obișnuit îmbogățit cu aditivi ce declanșează dezintegrarea plasticului, dar care conțin și metale grele – și cutiile pentru meniuri fast-food realizate din polistiren expandat, scrie Agerpres.

Consumul mai multor altor obiecte, pentru care nu există alternativă, va trebui să fie redus de statele membre într-un mod “ambițios și susținut” până în 2025. Printre ele, cutiile de unică folosință pentru burgeri, cutiile pentru sandvișuri sau containerele pentru fructe, legume, deserturi sau înghețată.

sursa foto: green-report.ro