Copiii din Cornereva au început să învețe taina luptelor… cu performanța!

400

În această lună au început deja antrenamentele copiilor din comuna Cornereva care formează secția de lupte din cadrul asociației sportive care se înființează în premieră la nivelul comunei din Valea Cernei!

Antrenorul Gore Iliescu a realizat o primă selecție pentru copiii din cele două cicluri școlare de la Școala Gimnazială din comună, formând un lot de aproximativ 50 de iubitori ai luptelor, atât fete, cât și băieți, iar antrenamentele se desfășoară în prezent în Sala de festivități a Primăriei comunei Cornereva, pusă cu generozitate la dispoziție de primarul Nicolae Novăcescu și Consiliul Local. Deocamdată, micii luptători învață elementele tehnice specifice acestui sport, dar sunt deja câțiva copii care se remarcă prin ambiția de a se lansa spre marea performanță și depun mult efort în cadrul pregătirilor! Antrenamentele se desfășoară de două ori pe săptămână – marți și vineri – pentru copiii de la școlile din Cornereva și Gruni, după terminarea orelor de curs. După ce vor deprinde primele noțiuni tehnice, tinerii luptători din Cornereva vor participa la unele competiții neoficiale cu colegi din zonă, dar și la competiții oficiale pentru a se obișnui cu atmosfera de concurs!

Va fi bine, deoarece copiii au fost receptivi, au răspuns la solicitările profesorilor lor de sport și ale domnului antrenor și iată că avem un grup serios aici, de la care așteptăm acum performanțele! Comuna noastră are un potențial în acest sens, pentru că totuși aici se consumă produse bio și acești copii sunt copii sănătoși și cărora le place și sportul! Și Consiliul Local a îmbrățișat această idee, suntem în faza să pregătim documentele pentru înființarea asociației sportive și toată lumea este de acord să mergem înainte cu asociația sportivă!, ne-a declarat Nicolae Novăcescu – primarul comunei Cornereva.

Sunt copii care cresc aici la țară, care au învățat și care muncesc în agricultură și au fizicul extraordinar pentru lupte! Ei sunt copii care vor fi doar șlefuiți de mine, vor fi învățați… ne trebuie câteva luni ca să intrăm în perioada de adaptare și eu zic că după primele șase luni, în primul an de lupte la Cornereva vom avea și performanță și vom avea copii care, sper eu, vor ajunge în loturile naționale ale României, și la băieți, și la fete!, ne mărturisește antrenorul Gore Iliescu.

De ce au ales să practice luptele și ce așteaptă de la acest sport, am aflat chiar de la copiii care vin la antrenamente : Raluca Stănica Florea : Îmi place foarte mult sportul, îl iubesc! Este o cale de a ajunge într-un anumit loc și să fii un anumit om! De la domnul profesor vom învăța multe, care ne vor determina pe noi!

Ioana Velculescu : Îmi place foarte mult acest sport, aș vrea să fiu un om, aș vrea să fiu cineva în viața asta și îmi plac mie luptele foarte mult!

Marilena Miru Martalogu : Mie îmi place mult sportul, practicăm educația fizică, dar așa ceva nu! Prima parte mi se pare ușoară, să vedem în continuare!

Sanela Denisa Marcovici : Îmi plac mult luptele și aș vrea să practic acest sport de performanță!

Ion Strezariu Talpeș : Este bine la lupte și am început să învățăm! Am auzit de acest sport și am vrut să vin și eu, să văd cum este… la prima serie de antrenamente mi-a plăcut și am continuat!

Petru Milu : Am intrat în acest sport pentru că vreau să ajung cineva în viață, vreau să mă formez și m-a satisfăcut foarte mult! Cred că aș reuși să merg mai departe… Nu a fost greu până acum, domnul antrenor ne-a explicat tot, să vedem de acum încolo!

Paul-Sever SMADU