[FOTO-VIDEO] Pe urmele legendei, pe două roți, în Valea Cernei Ride au fost zeci de pasionați de mișcare în natură

612

Zeci de biciclişti din mai multe judeţe din țară s-au adunat la Pensiunea Dumbrava pentru a lua startul în Valea Cernei Ride. Au fost participanți, care cu o zi înainte  s-au aventurat și pe cărări pe munte la Hercules Maraton.

Alții au venit special pentru Valea Cernei Ride, din localități precum București, Orșova, Caransebeș, Reșița și bineînțeles Băile Herculane.
S-au simțit minunat după cum ne-au mărturisit la final de eveniment:

Pe bicicleta, la Valea Cernei Ride s-au aflat și câțiva dintre colegii noștri de la Radio România  Reşiţa: Laura Sgaverdea, Cristina Corocan și Răzvan Todor.

Managerul Radio Reșița, Laura Sgaverdea a tras concluziile după acest eveniment reusit din toate punctele de vedere:

S-a plecat de la Pensiunea Dumbrava înspre Cerna sat si retur, iar primii participanți în tură au ajuns după trei ore și jumătate. Au fost în total aproape 60 de km, parcurși într-un decor de vis.
Pasiunea pentru cicloturism și pentru mișcare în natură i-a determinat să facă această alegere, ca într-o duminică după amiază să viziteze pitoreasca Valea a Cernei, pe bicicletă. Au ignorat stropii de ploaie şi au profitat de peisajul mirific.
Au făcut fotografii, au socializat, s-au hidratat şi s-au energizat la locul special amenajat în apropiere de Cerna sat.
Punctul culminant a fost vizitarea Cheilor Corcoaiei, unde nu toți participanții de la Valea Cernei Ride au ajuns.
Evenimentul a fost organizat de Radio Reșița și Asociația Bike Attack Reșița.
Cristina Corocan
—————————–
UPDATE

Zeci de biciclişti din mai multe judeţe din vestul ţării s-au adunat la Pensiunea Dumbrava pentru a lua startul în Valea Cernei Ride. Cu toții veniţi special pentru această tură organizată de Radio Reșița și Asociația Bike Attack, astăzi, pe Valea Cernei. Au fost participanți din mai multe județe ale țării, inclusiv dintre cei care s-au aventurat pe cărări pe munte la Hercules Maraton.

Alții au venit special pentru Valea Cernei Ride, din localități precum București, Orșova, Caransebeș, Reșița și bineînțeles Băile Herculane.

—————————–

UPDATE

Te invităm la o pedalare pe cel mai pitoresc drum din ţară, spre Cerna Sat, duminică, 21 octombrie, de la ora 10.00!

Legenda spune că demult, demult, pe undeva pe aici a poposit Hercule în urmărirea Hidrei, care fuge şi se ascunde în munţi.

Dacă iubeşti Banatul, trebuie să îl admiri măcar o dată de pe bicicletă!

Hai cu noi, cei de la Radio Reșița și Bike Attack Reșița, pe urme de legendă, facem mişcare, admirăm uimitoarea Vale a Cernei, socializăm şi imortalizăm momentele ca să arătăm tuturor cât de fain e Banatul!

Laura Sgaverdea, managerul Radio Reșița, pasionată de mișcare vorbește despre această nouă aventură pe două roți:

”Având în vedere faptul că ultimele evenimente organizate în aer liber de noi au avut mare succes, am simțit nevoia să ne adresăm și altor prieteni ai radioului nostru, altor ascultători, celor din Valea Cernei și nu numai. Astfel, organizăm evenimentul Valea Cernei Ride, în data de 21 octombrie, după ce putem participa la Hercules Maraton. Este o ocazie de a descoperi Valea Cernei pe bicicletă, împreună cu sportivi remarcabili, care vor concura la maraton, dar și cu iubitori ai naturii. Tura propusă de noi în Valea Cernei, de la Pensiunea Dumbrava și până în Cerna sat,este mai mult o plimbare,o ocazie de a vedea peisajele în plină toamnă, de pe bicicletă. Nu trebuie să fiți sportivi de performanță pentru a reuși acest lucru pentru că nu sunt foarte mulți kilometri, undeva la 50 km dus-întors. La eveniment pot participa toți posesorii unei biciclete, echipați corespunzător.”

Traseul: Pensiunea Dumbrava – punct hidratare km 36 la Cabana Ocolului Silvic – Cerna Sat – vizitare Cheile Corcoaiei la final!

Primăria Băile Herculane pune la dispoziție transportul până la Pensiunea Dumbrava. Cei interesați sunt așteptați în Parcul Central din oraș, la ora 9.00, cu tot cu biciclete.

Se recomandă utilizarea căștilor de protecție, bicicletă tip mountainbike în stare bună de funcționare, echipament adecvat anotimpului.