[FOTO] Grav accident în Timiș, în această dimineață. Patru persoane au murit după ce mașina în care se aflau a fost lovită de tren

1240

Tragedie petrecută la Lugoj, în această dimineață, în jurul orei 8.50, la trecerea de cale ferată din zona străzii Smârdan. Un autoturism în care se aflau trei femei și un bărbat a fost surprins pe șine de un tren marfar și lovit în plin, apoi proiectat la câțiva zeci de metri de pasajul de trecere. Din nefericire, victimele aflate în mașină, cu vârste cuprinse între 38 și 48 de ani, nu au avut nici o șansă în urma impactului, toate fiind declarate decedate de medicii sosiți la fața locului. Martorii și cunoscuții care i-au identificat inițial pe cei patru, spun că o posibilă cauză a accidentului ar putea fi faptul ca șoferul, orbit de soarele lateral să nu vadă semnalele luminoase de avertizare. Cert este că acest accident soldat cu patru persoane decedate este cel mai grav din ultimii 20 de ani.

Trupurile neînsuflețite au fost ridicate și transportate la morga Spitalului Municipal ”Theodor Andrei” din Lugoj, pentru efectuarea necropsiei. Polițiștii au deschis un dosar penal, urmând ca pe baza datelor și în colaborare cu specialiștii feroviari, să stabilească dinamica accidentului. Ca urmare a numărului mare de incidente cu urmări grave ce au loc în fiecare an la trecerile la nivel cu calea ferată, semnalizate doar cu crucea Sfântului Andrei, ori semnale acustice, prefectul de Timiș Eva Andreaș a cerut în urmă cu câteva zile, măsuri urgente de semnalizare a trecerilor de cale ferată periculoase.

Conform unui raport al Poliției, în ultimii ani, pe raza județului Timiș au avut loc peste 80 de accidente de tren în care au fost implicati conducători auto, bicicliști și pietoni.

(Ion Moldovan)