SĂPTĂMÂNA ARIILOR PROTEJATE în Parcul Național Domogled-Valea Cernei!

140

Administrația Parcului Național Domogled-Valea Cernei va derula în această săptămână o serie de activități prin care va fi marcată SĂPTĂMÂNA ARIILOR PROTEJATE, prin care natura este adusă mai aproape de public!

Prima acțiune va avea loc mâine (marți 9 octombrie) de la ora 9.00, când elevii de la Liceul tehnologic NICOLAE STOICA DE HAȚEG din Mehadia, însoțiți de doi rangeri, se vor deplasa pe traseul tematic CRUCEA ALBĂ, în vederea aprofundării cunoștințelor despre speciile submediteraneene întâlnite pe suprafața Parcului. Următoarea acțiune se va desfășura joi, 11 octombrie, de la ora 10.00, la Centrul de Vizitare, unde elevilor a două clase de la Liceul HERCULES din Băile Herculane le va fi prezentat Centrul de Vizitare și le va fi proiectat un film documentar, după care vor fi discuții libere, pentru ca elevii să înțeleagă mai bine rolul și activitățile unei administrații de arie protejată. Ultima acțiune este programată pentru vineri, 12 octombrie și cuprinde inaugurarea traseului tematic PE URMELE ÎMPĂRĂTESEI ELISABETA, activitatea presupunând montarea a cinci panouri informative în care există dovezi istorice că Împărăteasa Sisii a petrecut mai mult timp : Foișorul Galben, Foișorul Ciorici, Foișorul Roșu și Poiana cu peri.

Obiectivul acestor activități este ca oamenii din comunitățile din zonă și turiștii care ajung aici în fiecare an să afle cât mai multe informații despre Parcul Național Domogled-Valea Cernei pe partea naturală, culturală sau istorică. Evenimentul se desfășoară în 18 județe, iar acțiunile au loc în parcuri naționale, parcuri naturale, situri Natura 2000, geoparcuri și rezervații naturale.

Paul-Sever SMADU