Decizii importante la Clubul CSM Reşiţa. Primarul Ioan Popa: cine vrea poate să plece!

Echipa din Liga a III-a reșițeană traversează o perioadă deloc favorabilă, în condițiile în care la început de campionat își dorea promovarea, în prezent ocupă doar locul 12 în clasament, departe de liderul seriei a IV-a, Șoimii Lipova.

Reșițeanul Cristi Bobar a fost anunțat miercuri, 26 septembrie ca nou președinte al Clubului, dar în același timp primarul Reșiței, Ioan Popa le-a dat liber jucătorilor să-și caute echipe, pentru a reduce cheltuielile la club.

Nemulțumit de cum au evoluat până acum, primarul Ioan Popa a vorbit, în ședința de Consiliu Local de miercuri despre situația actuală de la club:

„Doi ani la rând ne-am clasat pe locul II, loc ce nu se premiază, ce nu se califică în liga superioară. Am solicitat să fim mult mai buni și să nu ratăm din nou calificarea în Liga a II-a. Am început foarte prost și în acest sezon și în consecință președintele clubului și-a dat demisia de onoare,alături de administratorul stadionului. Costurile cu Clubul Municipal de fotbal sunt destul de majore, depășesc jumătate de milion de euro, chiar spre 600-700. 000 de mii de euro pe an. Dacă ne uităm la ce se întâmplă în oraș și ce necesități avem, asta pare o glumă. Am propus să mai reducem din cheltuielile cu acest club, încă de dimineață am fost și am discutat cu fotbaliștii, cărora le-am zis că cine vrea să plece este liber să plece chiar de azi. Obiectivul fiind ratat, nu mai avem niciun interes să ținem la echipă jucători cu salarii mari. Este un mesaj foarte serios, că vreau să reconstruim și aceasta în special cu tinerii jucători, cu juniorii. Obiectivul fiind ratat n-a rost să ne mai batem capul și o să scădem aceste costuri cu echipa de fotbal.”

Situația este incertă în Valea Domanului, Cristi Bobar și Octavian Benga având o misiune dificilă în condițiile în care jucătorii valoroși ar pleca de la echipă.

CSM Reșița va juca duminică, 30 septembrie, acasă, de la ora 17, cu formația Unirea Alba Iulia, într-un meci din etapa a VII-a a Ligii a III-a, Seria a IV-a.

Cristina Corocan