Primăria Lugoj, denunțată din nou la DNA

231

Direcția Națională Anticorupție s-a mai “îmbogățit” cu o plângere la adresa Primăriei Lugoj, în legătură cu investițiile efectuate la Stația de Epurare Lugoj. După plângerea înaintată de Curtea de Conturi vizavi de cheltuirea banilor la modernizarea stației de epurare, acum sesizarea a fost făcută de două persoane fizice din Lugoj.

Petiția are nu mai puțin de 41 de puncte, foarte detaliate, prin care se prezintă tot filmul legat de această investiție, de la semnarea primelor contracte, în 2009 și până în prezent. Conform petenților, prejudiciul se ridică la valoarea de 21 de milioane lei.

“Valoarea lucrărilor neexecutate corespunzător și a echipamentelor nepuse în funcțiune, la care se adaugă valoarea tuturor lucrărilor executate corespunzător, dar care nu pot fi utile în ansamblu este de 21.000.000 lei, dar cu suplimentările efectuate în ultimul timp se ajunge la un surplus de încă vreo șase milioane. Sunt bani risipiți. Plângerea a fost înregistrată la DNA București și trimisă la DNA Timișoara“, a declarat consilierul local Liviu Brândușoni.

Printre altele, în petiție se mai arată că garanția de bună execuție a fost eliberată fără a fi îndeplinite condițiile legale, fiind încheiată ignorând realitatea din teren, iar amenzile primite de operator (Meridian 22) de la Apele Române Banat, pentru deversarea apelor uzate neepurate se ridică până în prezent la circa 2 milioane lei și acestea poluează toată zona din avalul râului Timiș, până în Serbia.