Vremea rea face prima victimă. Tânărul surprins de viscol la Bâlea Lac a murit.

Un tânăr de 22 ani, voluntar SMURD, a intrat în şoc hipotermic şi a murit, marți, 25 septembrie, după 17 de ore în care medicii s-au străduit să îl readucă la viaţă.

Tânărul pornise  alături de iubita lui şi încă doi prieteni într-o excursie de 2 zile, pe cel mai cel mai înalt vârf al României, vârful Moldoveanu. A fost însă cel mai subţire îmbrăcat, iar asta a făcut diferenţa între viaţă şi moarte.

Pe un viscol năprasnic şi temperaturi de minus 7 grade Celsius, organismul tânărului a îngheţat şi în cele din urmă a cedat.

În ciuda avertizărilor meteo, tânărul de 22 de ani a pornit în expediţia de pe Vârful Moldoveanu îmbrăcat de vară. Prietenii spun că avea experienţă şi nu se punea problema să nu ştie ce riscuri pot apărea. În plus, lucrase ca voluntar la SMURD, iar acum se pregătea să devină asistent medical generalist.

Din grupul de patru tineri, doi erau foarte bine îmbrăcaţi aşa că au reuşit să ajungă repede la cabana Bălea Lac şi să anunţe că prietenii rămaşi în urmă au mare nevoie de ajutor.

“Ei doi veneau foarte încet, erau foarte obosiţi, dacă rămâneam împreună ne-ar fi prins pe toţi patru noaptea şi cine ştie care erau consecinţele, poate şi mai grave de atât”, a declarat pentru Pro TV unul din prietenii care au ajuns la cabană.

După ce a fost recuperat, împreună cu prietena sa, de salvamontiștii sibieni, de pe o creastă din apropierea cabanei Bâlea Lac, intrat în stop cardio-respirator, tânărul a fost resuscitat și dus de urgenţă luni seara la spitalul din Sibiu dar, din păcate, organismul lui a cedat. Tânăra care îl însoţea a scăpat cu viaţa tocmai pentru că a avut o haină în plus.

De același autor

Related Articles