[FOTO] „Secretul fericirii la Reșița” pe scena Teatrului de Vest, duminică, 17 martie!

255

Teatrul de Vest Reşiţa prezintă duminică, 17 martie, spectacolul „Secretul fericirii la Reșița”, după un text de Mihaela Michailov, Mădălina Petre-Ghiţescu şi Matei Mircioane.

„Secretul fericirii la Reșița” este secretul viitorului orașului, este puntea peste care trecem de mână cu schimbarea ce vine doar din noi. Dacă vom contempla apele tulburii ale trecutului, nu vom putea trece spre viitor cu șanse, dacă vom cenzura prezentul vom decapita cu siguranță bucuria de a iubi un oraș de care ne leagă ombilical datoria de a-l programa în credința noastră cu loialitate. „Secretul fericirii la Reşiţa” îl deţine fiecare locuitor al urbei iar Teatrul de Vest reaminteşte acest fapt fiecăruia, cu mijloacele specifice actului artistic, cu nobleţea căutării şi cu miracolul regăsirii, aici, acasă, în capitala Banatului de Munte.
Dincolo de reperele locale, uşor de recunoscut, povestea poate fi din orice oraş aflat în zbuciumul transformărilor economice şi sociale, de la Pucioasa, până la Anina sau Braşov, din foarte multe oraşe din Europa Răsăriteană. Spectacolul „Secretul fericirii la Reşiţa” este o monografie sentimentală a unor stări ce descriu amintiri din trecutul oraşului, zugrăvind cu tristeţe şi bucurie povestea ce trebuie spusă mai departe sub cupola Speranţei.

Distribuţia: Camelia Ghinea, Ana-Maria Cizler, Andrada Samoilă, Dan Mirea, Marius Tudor. Regia: Ştefan Iordănescu. Scenografia: Dorothea Iordănescu.
Muzica: Ildiko Fogarassy. Light design: Alexandru Stănescu. Video design: Sebastian Hamburger.

Radio România Reşiţa este partener media al Teatrului de Vest!

Anca Bica Bălălău