Împliniri multiple pentru reşiţeanul Robert Lupu, atât la echipa naţională de fotbal în sală, cât şi la echipa de club Informatica Timişoara

Reșițeanul Robert Lupu, antrenor-jucător al echipei naționale de fotbal în sală a României, aflat acasă în Banatul Montan, a fost prezent și în studioul Radio Reșița

Reșițeanul Robert Lupu antrenorul naționalei de fotbal în sală a României s-a aflat pentru o zi acasă în Banatul Montan. Bănățeanul, care pregătește naționala și echipa Informatica Timișoara a vorbit despre reușitele înregistrate cu cele două formații. A reușit să califice Informatica în grupele Ligii Campionilor la fotbal în sală.

Prezent în studioul Radio Reșița a afirmat:

”La Reșița am venit să-mi vizitez părinții și frații, în prezent locuiesc în Timișoara,iar de câte ori avem pauză fugim repede către casă. Vă mulțumesc mult de invitație, chiar abia așteptam să ajung la dvs. în studio. La nivel de echipă națională am fost calificați la Campionatul European și a fost foarte bine că am terminat în primele 12 formații.Am făcut un meci mare cu echipa Portugaliei, o formație foarte valoroasă. Am reușit să-mi îndeplinesc obiectivul, calificarea la CE. Echipa națională este într-o perioadă de tranziție, de întinerire, suntem acolo unde trebuie și ne bucurăm de asta. Cu Informatica Timișoara am ajuns în grupele Ligii Campionilor, o performanță pentru noi, dar va fi foarte greu de aici înainte.Credem în șansele noastre avem o echipă foarte bună,nouă, cu brazilieni în lot.În campionat pentru noi urmează derby-ul cu Autobergamo Deva, în data de 30 de septembrie.Sunt mândru de cele două proiecte pe care le-am dezvoltat și ne luptăm de la egal la egal, dar condițiile unt foarte bune la Timișoara.Sunt 4 echipe în Liga I de fotbal în sală, ce dispun de bugete alocate formațiilor de Ligii a II-a:Miercurea Ciuc, United Galați, Informatica Timișoara și Autobergamo Deva ”, a spus Robert Lupu.

Robert Lupu a înregistrat multe succese cu cele două echipe, s-a afirmat atât în plan național, dar și internațional, dar niciodată nu a uitat de unde a plecat și cum a ajuns în fotbal la aceste performanțe:

”Le mulțumesc oamenilor din Reșița, am foarte prieteni, de câte ori am venit aici m-am simțit foarte. Chiar dacă am fost și am făcut performanță în alte locuri, niciunde nu am fost apreciat ca și acasă.”

În Liga Națională de fotbal în sală pentru Informatica Timișoara urmează derby-ul cu Autobergamo Deva pe 30 septembrie, iar la națională antrenorul Robert Lupu se afla cu echipa în cantonament la Arad. În 25 și 26 septembrie la Arad vor avea loc întâlnirile cu Albania.

Cristina Corocan