Mocioalcă are mandat pentru demiterea lui Dragnea, după o şedinţă „densă”

278

Preşedintele PSD Caraş-Severin, deputatul Ion Mocioalcă, a fost mandatat să voteze în Comitetul Executiv Național în favoarea demiterii lui Liviu Dragnea din funcțiile de președinte PSD și al Camerei Deputaților. Liderul social democrat a spus că a primit 70 de voturi pentru şi doar 10 membrii CEX au votat împotrivă. Potrivit statutului actual al partidului, la Comitetul Executiv nu se poate tranşa situaţia, contestatarii pot obţine cel mult retragerea sprijinului politic pentru Liviu Dragnea.

„A fost o şedinţă densă la sediul PSD, unde toţi cei prezenţi au putut să-şi spună punctul de vedere. Într-un vot covârşitor s-a decis ca mandatul să fie de susţinere a demersului politic iniţiat de peste 20 de organizaţii judeţene. Deci, şi PSD Caraş-Severin cere plecarea din fruntea partidului a preşedintelui Dragnea şi chiar din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”

Ion Mociolcă nu crede că vor fi plecări din PSD Caraş-Severin din rândul celor care s-au opus demersului politic. Conform statutului, demisia din partid a unui ales local, atrage după sine pierderea funcţiei administrative pe care o ocupă.

(Sebastian Dragomir)