UVT a câştigat 5 milioane de lei pentru cercetare şi inovare

160

După ce recent a câştigat trei proiecte europene în valoare de 8 milioane de euro, Universitatea de Vest din Timişoara anunţă un nou succes în atragerea de finanţări, de această dată într-o competiţie naţională.

UVT va derula din octombrie 2018 un proiect de dezvoltare instituţională finanăat de Ministerul Cercetării şi Inovării, în cadrul Planului naţional de cercetare-dezvoltare şi inovare, subprogramul dedicat performanţei şi excelenţei instituţionale.

Bugetul este estimat la 5 milioane de lei iar propunerea de proiect a fost clasată pe prima poziţie în domeniul Tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor, spaţiu şi securitate.

Proiectul Big Data Science (BID) îşi propune să stimuleze activităţile de cercetare şi inovare multidisciplinară din cadrul Universităţii. Va fi creată o echipă mixtă de cercetători, cadre didactice şi studenţi ai UVT din domeniile ştiinţifice, sociale şi umaniste care vor lucra cu volume mari de date. Se vor crea noi poziţii de cercetare pentru tineri care se aşteaptă să fie formaţi în direcţii de interes major la nivel european, legate de colectarea şi interpretarea datelor în format electronic generate zilnic în ştiinţă şi societate.

De asemenea, echipa va beneficia de o infrastructură pentru cercetare şi dezvoltare de ultimă generaţie, actualizată în cadrul proiectului, în conformitate cu noile cerinţe la nivel internaţional.

Valentina Adam