Tragedie uriașă pe DN 1B. Fetiță de 11 ani călcată de TIR pe trecerea de pietoni

O fetiţă de 11 ani din Prahova şi-a pierdut viaţa, marți 18 septembrie,  după ce a fost lovită de un TIR, chiar pe trecerea de pietoni.

Accidentul s-a petrecut pe Drumul Naţional 1B, în localitatea prahoveană Loloiasca. Fata, elevă în clasa a cincea, se întorcea de la şcoală şi a fost izbită violent de autovehiculul cu numere de Republicaă Moldova.

Martorii spun că bărbatul aflat la volanul TIR-ului conducea cu viteza prea mare, aşa că nu a reuşit să evite accidentul. Şoferul tirului, în vârstă de 37 de ani a fost testat şi nu consumase alcool.

„Şoferul este cetăţean moldovean. A fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a ieşit negativ. Colegii sunt la faţa locului şi fac cercetări pentru a se stabili cauzele exacte. Din primele cercetări, copilul, accidentat mortal, era pe trecerea de pietoni”, a declarat, şeful Poliţiei Rutiere Prahova, Adrian Iacob, pentru Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al ambulanţei Prahova, George Duţă, a declarat că rănile suferite de copilă au fost extrem de grave,aceasta fiind găsită moartă la sosirea echipajului cu medic.

Șoferul TIR-ului  este acum cercetat penal pentru ucidere din culpă.

Cele mai citite

Related Articles