[FOTO] Campania LET’S DO IT ROMANIA a scos în evidență gunoaiele de pe Valea Cernei!

742

Participanții la Campania LETS DO IT ROMANIA pe Valea Cernei și-au dat întâlnire în această dimineață la sediul Ocolului Silvic Băile Herculane – coordonatorul pe plan local al acestei acțiuni.

S-au reunit aproximativ 60 de voluntari de la Ocolul Silvic Băile Herculane, Parcul Național Domogled-Valea Cernei, Primăria Băile Herculane, Poliția orașului de pe Valea Cernei, Ecologica, Liceul HERCULES din Băile Herculane, Liceul NICOLAE STOICA DE HAȚEG din Mehadia, Asociația Tinerilor din Băile Herculane. A fost ales pentru această campanie segmentul de drum cuprins între Km 0 și Ogașul lui Roșeți, pe o lungime de aproximativ 8 km, precum și Strada Romană, între Biserica Catolică și Uzina Electrică. De asemenea, cu o zi înainte, lucrătorii secției de Drumuri Naționale au curățat sectorul de drum de la Km 0 spre ieșirea în DN6!

Organizatorii au împărțit mănuși și saci de gunoi participanților care, repartizați pe grupe, au avut în primire câte un sector de drum pentru efectuarea curățeniei. Într-un timp foarte scurt gunoaiele au început să fie adunate și sacii umpluți, mizeria fiind întinsă atât pe marginea drumului, cât și de-a lungul malurilor Cernei! Voluntarii au adunat pet-uri, sticle, cutii de conserve, doze de băuturi alcoolice și nealcoolice, ambalaje de tot felul rămase în urma celor care și-au petrecut vacanța de vară pe Valea Cernei!

Sacii umpluți cu diferitele deșeuri au fost adunați și depozitați pe marginea drumului, de unde au fost încărcați și transportați la deponeu. S-au adunat aproximativ 150 de saci, însă cantitatea de gunoi este mult mai mare! La această acțiune a fost prezent și un echipaj al Poliției din Băile Herculane, coordonați de comisarul-șef Nicolae Gheorghe Băcanu – șeful Poliției :

Concluzia acestei campanii la finalul desfășurării în stațiunea de pe Valea Cernei am aflat-o de la ing. Grigore Bardac – șeful Ocolului Silvic Băile Herculane :