Ministerul Educaţiei a decis: evaluările naționale se țin în mai!

92

Ministerul Educaţiei a publicaţ astăzi, calendarul evaluărilor naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a.

Acestea urmează să se desfăşoare în luna mai a anului 2019. Rezultatele evaluărilor naţionale nu vor fi afişate, ci vor fi comunicate doar părinţilor se mai precizează în comunicatul Ministerului.

7-10 mai pentru clasa II-a

Astfel, evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a (EN II) va avea loc în perioada 7 – 10 mai. Probele scrise la limba română și limba maternă sunt programate în 7 mai, fiind urmate a doua zi de testele de citire la cele două discipline. Proba de matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

14-16 mai pentru clasa IV-a

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: limba română (14 mai), matematică (15 mai) și limba maternă (16 mai).

22-23 mai pentru cei de-a VI-a

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 22 mai (limbă și comunicare) și 23 mai (matematică și științele naturii).

Daiana Roşca