Zeci de migranţi depistaţi printre butoaiele cu miere

326

53 de cetățeni străini au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un tir încărcat cu butoaie cu miere de albine. S-a întâmplat în această dimineaţă la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. Comisarul şef Laura Bondar de la Poliţia de Frontieră Oradea spune că s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român A.A., în vârstă de 46 de ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, miere de albine pentru o societate comercială din Germania, dar existau suspiciuni că printre marfă se află şi migranţi.

„Procedându-se la exploatarea datelor din analiza de risc specifică, poliţiştii de frontieră cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în interiorul camionului au fost descoperite ascunse 53 de persoane, dintre care 32 bărbaţi, 5 femei şi 16 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, iar copiii între 9 luni şi 17 ani. Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Iran şi Palestina, majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră. La cercetări, aceştia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar şoferul român a susţinut că nu avea cunoştinţă despre faptul că persoanele în cauză sunt ascunse în interiorul mijlocului de transport”.

Şoferul camionului este cercetat penal pentru trafic de migranți, iar cei 53 de cetăţeni străini pentru tentativă trecere ilegală a frontierei de stat.

(Sebastian Dragomir)