Tinerii din Ciuta au iniţiativă şi sunt un exemplu pentru comunitate!

Un grup de tineri cu iniţiativă din Ciuta au reuşit să demonstreze că le pasă de localitatea în care s-au născut!

Cu sprijinul primăriei comunei Obreja dar şi din propriul buzunar au cumpărat vopseaua necesară pentru a recondiţiona podul de la intrare din sat. Obiectivul a fost atinş, recent a fost finalizată partea dreaptă a balustradei, de 98 de metri. Acţiunea este dedicată şi centenarului. Fiii satului vor continua să demonstreze că doar dacă sunt uniţi pot realiza lucruri importante pentru comunitatea lor, dorind să fie un exemplu şi pentru alţi tineri din Caraş-Severin, pentru că atunci când îţi doreşti ceva cu adevărat, nimic nu este imposibil!

În această vară am avut o idee împreună cu tinerii din Ciuta, să înfrumuseţăm localitatea, ne-am gândit la podul de peste Bistra. Am vorbit şi cu administraţia locală, am primit ceva vopsea de la ei, am contribuit şi noi cu vopsea, ne-am unit, am curăţat podul şi ne-am apucat de treabă. Am reuşit să vopsim circa 98 de metri, liniari, o parte a podului. Această acţiune a pornit şi de la ideea că în acest an se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire şi scopul ei era să-i înveţe pe tineri să lucreze împreună, să formeze o unitate, să iubească localitatea şi ţara în care s-au născut”, ne-a declarat tânăra Oana Budaoprean, coordonatorul acestei acţiuni.

Oana mi-a zis dacă pot să vin şi eu să-i ajut şi am spus de ce nu, mai ales că facem toate aceste lucruri pentru satul nostru, eu zilnic trec pe acolo cu maşina aşa că am contribuit şi eu, o să continuăm, nu ne oprim aici, mai avem de vopsit cealaltă parte a podului, e important să facem şi noi ceva pentru comunitatea în care trăim”, ne-a declarat tânărul Cătălin Oprean.

Şi tinerii din Ciuta nu se opresc aici. Vor organiza şi acţiuni de ecologizare pentru a avea o localitate curată.

Sursă foto: Ciuta-oficial

Daiana Roşca

 

De același autor

Related Articles