Ministrul Justiţiei anunţă astăzi propunerea pentru postul de procuror-şef al DNA

84

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ar urma să anunţe joi propunerea sa pentru postul de procuror-şef al DNA, pentru care au existat şase candidaţi, scrie News.ro.

Anunţul ar urma să fie făcut la ora 13.00.

“Au fost finalizate interviurile pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef DNA! Joi, 06.09.2018, la orele 13.00, pe pagina de internet a MJ, vom face cunoscută propunerea pentru procurorul-şef DNA, precum şi programele de management”, preciza Toader, marţi, pe pagina sa de Facebook.

În contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora i-ar transmite preşedintelui Klaus Iohannis numele persoanei pe care urmează să o desemneze pentru funcţia de procuror şef al DNA, înainte de momentul oficial al anunţului, în cadrul consultărilor care ar urma să aibă loc joi, Cotroceni, ministrul Tudorel Toader a precizat miercuri seară că nu va discuta cu preşedintele Klaus Iohannis şi despre persoana pe care o va propune şi că anunţul va fi făcut la ora 13.00.

Interviurile susţinute de cei şase candidaţi pentru postul de procuror-şef al DNA s-au desfăşurat luni şi marţi la Ministerul Justiţiei, în fiecare zi fiind programaţi câte concurenţi.

Luni, au susţinut interviul cu Tudorel Toader primii trei candidaţi declaraţi admişi – Sorin Armeanu, Andrei Bodean şi Adina Florea, iar marţi au fost programaţi procurorii Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea şi Paula Tănase.