Arbitrajul video va fi introdus în Liga Campionilor

Asistenţa video la arbitraj (VAR) va fi introdusă în Liga Campionilor începând din sezonul 2019/2020, a anunţat, vineri, preşedintele forului fotbalistic european (UEFA), Aleksander Ceferin, care nu a exclus total posibilitatea de a utiliza această tehnologie pentru finala competiţiei în actualul sezon, relatează AFP.

”Ideea este de a utiliza VAR de la începutul sezonului viitor, din primul meci, adică Supercupa Europei”, a declarat Ceferin la Monaco.

Viitoare Supercupă europeană, care opune câştigătoarele Ligii Campionilor şi Europa League, va avea loc pe 14 august 2019, pe stadionul Vodafone Park al clubului Beşiktaş Istanbul (Turcia).

Arbitrajul video va fi utilizat din aceeaşi lună în tururile preliminare ale Ligii Campionilor.

Întrebat despre posibilitatea utilizării VAR la viitoarea finală a Ligii Campionilor, pe 1 iunie 2019, Ceferin nu a dat un refuz definitiv: ”Nu exclud acest lucru acum, dar nu cred că se va întâmpla”.

”Când vom fi pregătiţi vom utiliza arbitrajul video, dar nu e uşor, pentru că trebuie să alegem prestatorul, nu e uşor să organizezi o competiţie pe un întreg continent cu toţi arbitrii, deci încă avem probleme”, a adăugat Ceferin.

În Europa League, VAR ar urma să fie introdus înaintea sezonului 2020/2021.

Preşedintele UEFA a rezistat până acum adoptării tehnologiei în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, după ce sistemul a fost folosit la Cupa Mondială 2018 şi a fost introdus în patru din cele cinci mari campionate naţionale de pe continent (Italia, Germania, anul trecut, Franţa şi Spania, din acest sezon).

”VAR nu este încă perfect, dar ştim că nu putem da înapoi, mai devreme sau mai târziu va veni timpul său”, a subliniat Ceferin.

AGERPRES

De același autor

Related Articles