Indonezia își va depune candidatura la organizarea J.O. de vară din 2032

Indonezia, care găzduieşte în prezent Jocurile Asiatice, va candida la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2032, a anunţat, sâmbătă, preşedintele ţării, Joko Widodo, citat de AFP.

”Cu experienţa adunată din organizarea celei de-a 18-a ediţii a Jocurilor Asiatice, ţara are capacităţile de a organiza un eveniment sportiv de cea mai mare amploare”, a afirmat Widodo.

”Indonezia se va înscrie imediat în cursa pentru găzduirea Jocurilor Olimpice din 2032”, adăugat şeful statului indonezian.

Anunţul a venit după o întâlnire dintre preşedintele indonezian, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), germanul Thomas Bach, şi preşedintele Comitatului Olimpic Asiatic (COA), şeicul Ahmad Al-Fahad Al-Sabah.

”Vreau să îl felicit pe preşedinte (Widodo) pentru marele succes pe care l-au avut aceste Jocuri Asiatice, foarte impresionant, a spus Thomas Bach. Din acest motiv, CIO este foarte sensibil la candidatura Indoneziei pentru Jocurile Olimpice din 2032”.

Jocurile Asiatice, care au debutat pe 18 august, cu o ceremonie de deschidere spectaculoasă, nu au fost lipsite de probleme. Principala a fost sistemul de vânzare a biletelor, haotic, iar din cauza acestui fapt mulţi fani nu au putut asista la probe, iar în tribune au fost un mare număr de locuri goale.

Jocurile Olimpice de vară din 2020 vor avea loc la Tokyo, ediţia din 2024 va fi găzduită de Paris, iar cea din 2028 va avea loc la Los Angeles.

AGERPRES

Cele mai citite

Related Articles