55% din cetăţenii Serbiei sprijină aderarea Serbiei la Uniunea Europeană

78

Potrivit sondajului pe care Ministerul sârb pentru Integrare Europeană îl realizează la fiecare şase luni, 55% din cetăţenii Serbiei sprijină aderarea Serbiei la Uniunea Europeană, cu trei procente mai mult decât arăta sondajul precedenţ efectuat în a doua jumătate a anului 2017.

Procentul cetăţenilor care nu sunt de acord cu aderarea a scăzut şi a ajuns la 21% – a anunţat ministrul sârb pentru integrare europeană, Jadranka Joksimovic, adăugând că rezultatul este importanţ deoarece în anii trecuţi susţinerea pentru procesul de integrare europeană a fost de cel mult 47%.

Potrivit ministrului sârb, rezultatele sondajului sunt bune şi demonstrează maturitatea cetăţenilor Serbiei, care înţeleg că procesul de integrare europeană are şi caracter politic, dar asigură un viitor mai bun pentru generaţia tânără, care deschide noi locuri de muncă şi asigură libera circulaţie în statele UE.

Potrivit lui Joksimovic, cetăţenii Serbiei înţeleg importanţa luptei contra corupţiei şi reformelor din domeniul statului de drepţ sănătăţii, educaţiei, protecţiei mediului şi agriculturii.

“Toate acestea sunt utile şi cetăţenii le privesc ca un segment important al dezvoltării” – a declarat Joksimovic, adăugând că procesul de integrare europeană este un proces care aduce beneficii tuturor.