Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, declanşează evaluarea activităţii desfăşurate de procurorul general Augustin Lazăr

143

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat astăzi, pe Facebook, că declanşează procedura legală pentru evaluarea activităţii desfăşurate de procurorul general Augustin Lazăr.

Ministrul Justiţiei aminteşte că, în urma cu câteva săptămâni, afirma faptul că vine vremea când fiecare trebuie evaluat.

“Declansez procedura legală pentru evaluarea activitătii manageriale desfăsurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casatie ai Justitie !

Preambul:
În urmă cu câteva săptămâni afirmam faptul că vine vremea când fiecare trebuie evaluat.
În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009.
Zilele acestea aflăm că în realitate a fost “desecretizat” un protocol “abrogat” încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, “La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Român de Informatii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securitătii nationale nr…..din 04.02.2009”.
Folosirea sintagmei “se abrogă”, arată si faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înteles să le confere acestora valente normative.
Rezultatele evaluării, însotite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile!”