Glasul copiilor răsună pe Valea Cernei, la Festivalul de muzică ZÂMBET DE COPIL!

La Teatrul de Vară din Parcul Vicol al stațiunii Băile Herculane se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână Festivalul național de muzică ușoară ZÂMBET DE COPIL, una dintre cele mai prestigioase manifestări de profil, care a ajuns în acest an la cea de-a VII-a ediție!

Sunt înscriși la această ediție a festivalului aproximativ 60 de concurenți din întreaga țară, între orașele reprezentate la frstivalul de pe Valea Cernei fiind București, Timișoara, Arad, Cluj, Craiova, Tg Jiu, Slobozia, Drobeta Turnu Severin. Concursul se desfășoară pe șase categorii de vârstă, în prima seară urcând pe scenă copii de la categoriile 5-7 ani; 10-12 ani și 14-16 ani, urmând ca mâine seară să evolueze categoriile de vârstă 8-10 ani; 12-14 ani și 16-18 ani. Din nefericire, din cauza accidentului rutier care a avut loc între Orșova și Drobeta Turnu Severin, mai mulți concurenți nu au putut participa în prima seară a festivalului, fiind reprogramați!

Evoluția concurenților este apreciată și notată de de juriul festivalului – din care fac parte Adrian Daminescu – președintele juriului, Monica Anghel, Dana Călineți și Nelu Sincu. Vor fi acordate diplome, medalii și trofee pentru fiecare categorie de vârstă, iar cel mai bun concurent va primi MARELE PREMIU AL FESTIVALULUI! Dealtfel, în această seară a susținut un recital de muzică Daria Cojocaru din Craiova – câștigătorea ediției precedente a festivalului! De asemenea, la finalul primei seri de concurs, Monica Anghel a susținut un recital foarte apreciat de publicul spectator, prezent în număr destul de mare în tribunele Teatrului de Vară!

După evoluția pe scena festivalului, câțiva concurenți ne-au împărtășit din emoțiile lor:

A fost foarte plăcut pe scenă, o experiență foarte frumoasă! Sunt pentru prima dată la acest festival și este foarte frumos, îmi place organizarea, priveliște frumoasă, este plăcut să cânți aici, în aer liber! Am venit la acest festival ca să câștig!

Pe scenă a fost foarte bine și nu am avut nicio emoție! La început aveam ceva emoții, dar m-am obișnuit și acum nu mai am! Eu când de aproape trei ani, iar aici este foarte frumos, juriul este foarte bun și publicul foarte cald… e foarte frumos aici! Eu sper să câștig locul întâi!

Eu pe scenă nu mai puteam de frică de ce-o să zică toată lumea! Nu sunt emoții atât de mari de parcă nu aș mai fi fost pe scenă, dar m-am simțit de parcă au ieșit fluturași din mine și au zburat spre cer! Am început să cânt de trei ani și doresc foarte mult să urmez o carieră muzicală! Am așteptări foarte mari de la acest festival, să iau locul I, dar nu contează… prezența mea aici a fost pe primul loc!

La finalul primului spectacol, Larisa Cena – președintele Asociației DANUBIANA din Drobeta Turnu Severin și organizatorul festivalului ne-a declarat : A fost o seară plină de emoție, au fost copii foarte talentați, vor fi în concurs de la 5 ani la 18 ani! Surprinzător, de la un an la altul copiii aceștia sunt tot mai talentați, vin copii care au fost și anii trecuți și au rămași fideli acestui festival și ne bucurăm să le vedem evoluția! Sunt mult mai mulți concurenți decât în anii trecuți și ne bucurăm că avem succes și sper să-l continuăm, în fiecare an să fie din ce în ce mai mulți copii talentați! Aș vrea să mă bucur de un public mult mai numeros până la sfârșitul spectacolului și juriul să fie mulțumit de prestația concurenților și concurenții să nu aibe emoții!

Paul-Sever SMADU