Moldova Nouă primeşte finanţare de la ADR Vest

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest anunţă semnarea în data de 22 august 2018, a cinci contracte noi de finanţare, unul dintre ele pentru Moldova Nouă.

Este vorba despre proiectul „Reabilitare, modernizare Școala Gimnazială <<Alexandru Moisi>> Moldova Nouă, Sala de sport și dependințe”  care vizează creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale „Alexandru Moisi” și a sălii de sport.

Cele două clădiri vor beneficia de lucrări de reabilitare termică, introducerea unui sistem de încălzire prin montarea unor pompe de căldură și prin utilizarea de panouri solare pentru prepararea apei calde, lucrări de recompartimentare interioară și instalarea unui sistem de telemanagement destinat iluminatului. De asemenea, vor fi create facilități pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

Implementarea proiectului se va desfășura pe parcursul a 36 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 5.707.214,33 lei (1.225.144,76 euro) iar valoarea finanțării nerambursabile este de 4.423.630,73 lei (949.603,02 euro).

Valentina Adam