La data de 20 august, poliţiştii oraşului Strehaia au fost sesizaţi de către un bărbat de 65 ani din localitate, cu privire la faptul că în timp ce renova acoperișul locuinței a găsit mai multe elemente de muniţie şi două pistoale a căror provenienţă nu o cunoaşte.

La fața locului s-au deplasat specialişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, care au identificat 84 cartuşe cu glonţ calibru 5,6 mm, un încărcător de pistol în interiorul căruia se aflau 3 cartuşe cu glonţ calibru 9 mm, 17 cartuşe cu glonţ calibru 7,62 mm, 23 capse nepercutate, precum şi două pistoale, unul posibil să fie confecţionat artizanal.

Poliţiştii au ridicat întreaga cantitate de muniţie si cele două arme în vederea continuării cercetărilor sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, urmând a se dispune măsuri în vederea stabilirii  provenienţei elementelor de muniţie si armelor.