Vânătorii de pe Valea Cernei – armele la control!

O prioritate pentru vânătorii de pe Valea Cernei în această perioadă o reprezintă pregătirile pentru efectuarea vizei periodice a armelor, care se efectuează o dată la cinci ani de zile.

„În această perioadă, ca prioritate avem viza armelor, care va avea loc în 21 septembrie! Este o prioritate pentru toți vânătorii, deoarece din cinci în cinci ani au obligația de a face viza armelor și vor veni de la Serviciul Arme de la Reșița aici la sediul nostru din Băile Herculane… vor efectua viza toți vânătorii care nu au viza făcută, suntem vreo 80 de vânători în clubul nostru! Ceilalți până la peste 200 de vânători, câți avem, au făcut-o sau urmează să o facă, deci au termenul mai scurt de cinci ani! Vânătorii care efectuează viza armelor trebuie să aibe făcută vizita medicală, avizul psihologic fiecare, permisul de port armă, carnetul de membru vânător, o poză 3/4… toate actele trebuie să fie în original și copie!”, ne-a declarat ing. Ionică Rostescu-Bojinescu – secretarul Clubului de Vânătoare Băile Herculane din cadrul AJVPS Caraș-Severin.

Vânătorii care din diferite motive nu se prezintă la data stabilită pentru vizarea armei riscă să piardă dreptul de utilzare a armei, ne precizează ing. Ionică Rostescu-Bojinescu : „Viza armelor, în urmă cu cinci ani, a avut loc la 2 octombrie și în acest an am planificat-o puțin înainte pentru ca aceia care nu pot să se prezinte pe 21 septembrie să aibe timp să se pregătească pentru 2 octombrie! Dacă depășesc și această dată, li se suspendă permisul de port-armă și pierd dreptul de folosire a armei și trebuie să depună arma la armurier. În urmă cu doi sau trei ani de zile au fost cazuri, dar s-a reglementat la nivel de țară, iar acum fiecare membru vânător este anunțat cu șase luni înainte de a expira termenul pentru viza armelor!”

Paul-Sever SMADU