Vârful sezonului turistic pe Valea Cernei se simte și în bugetul orașului Băile Herculane!

245

Luna august aduce în stațiunea Băile Herculane un mare număr de turiști, acesta fiind și vârful sezonului estival pe Valea Cernei, perioadă în care și câștigurile financiare sunt pe măsură!

“Stațiunea Băile Herculane în sezon este tot timpul arhiplină! În ciuda faptului că acest sezon a început cu o mare întârziere și din cauza vremii nefavorabile, în luna august cu greu se mai pot găsi camere libere, atât la unitățile acreditate, cât și la particulari! Bineînțeles, pentru operatorii în turism înseamnă încasări mai mari, iar pentru bugetul local sumele repartizate administrației locale din Băile Herculane înseamnă un plus pentru noi! Activitatea orașului este preponderent turistică și majoritatea locuitorilor trăiește din această activitate! Sperăm ca acest trend să se mențină și după terminarea sezonului și să beneficiem de cât mai mulți turiști!”, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul orașului Băile Herculane.

În ultimii ani, de fiecare dată în perioada sezonului turistic sunt scoase în evidență eternele ruine din Centrul Istoric al stațiunii, fiind omise investițiile în turism realizate cu capital privat și care oferă confortul turiștilor care preferă să petreacă sejurul pe Valea Cernei! “La începutul fiecărui sezon turistic se face tam-tam de situația Băilor Herculane, dar cu toate acestea, deși nu este prezentată într-o lumină nu tocmai favorabilă stațiunea Băile Herculane, numărul turiștilor este în creștere, avem noi unități de cazare care s-au deschis în stațiunea noastră, atât de trei stele, cât și de patru stele, care deservesc foarte bine turiștii care vin la Băile Herculane!”, ne precizează Cristian Miclău.

Paul-Sever SMADU