Poliţiştii de imigrări din Caraş – Severin au depistat, cu şedere ilegală, două femei din Vietnam și Republica Moldova, care nu au părăsit ţara la expirarea perioadei legale de şedere. În cazul femeii din Vietnam, a fost constatată o căsătorie de conveniență, aceasta fiind obligată, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Caraş – Severin au desfăşurat, în perioada 26 – 31 iulie a.c, acţiuni şi controale, în cooperare cu structurile de ordine publică, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor au fost depistate, cu şedere ilegală, două femei, de 39 și 46 de ani, din Republica Moldova, respectiv Vietnam.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că persoanele au intrat legal în România, însă, la expirarea perioadei legale de ședere, nu au părăsit teritoriul ţării noastre sau nu și-au reglementat dreptul de ședere.

Femeia din Vietnam a venit în România în vizită, iar în perioada valabilității vizei s-a căsătorit cu un cetățean român, motiv pentru care a depus documentele pentru prelungirea dreptului de ședere.

În urma investigațiilor efectuate, cât și în urma interviului susținut, polițiștii de imigrări au stabilit că a fost încheiată o căsătorie de conveniență între cei doi soți, motiv pentru care i s-a respins cererea de prelungire. Totodată, pe numele femeii a fost emisă o decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească teritoriul României în cel mult 30 de zile.

Femeia din Republica Moldova, membru de familie a unui cetățean român, era posesoarea unei permis de ședere temporară a cărui valabilitate expirase, fapt pentru care a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 400 de lei.