California pârjolită de incendii devastatoare: Mii de persoane au fost evacuate

81

Cel puţin o persoană a decedat, iar alte trei persoane au fost rănite, în urma unui incendiu de vegetaţie ce a distrus zeci de clădiri în nordul statului american California, forţând mii de oameni să-şi părăsească locuinţele, informează site-ul postului ABC News.

ncendiul a distrus mai multe clădiri din localităţile Shasta şi Keswick şi a ajuns la periferia oraşului Redding.

Incendiul “distruge totul în calea lui”, a declarat Scott McLean, un purtător de cuvânt al serviciului de pompieri Cal Fire.

“Este un zid de flăcări”, a adăugat oficialul.

Cum incendiul s-a răspândit rapid, mulţi oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească în grabă locuinţele, pompierii intervenind pentru a ajuta la evacuarea cât mai rapidă a locuitorilor.

McLean a declarat joi seară că echipele de salvare au descoperit cadavrul unui operator de buldozer care fusese angajat să cureţe vegetaţia din calea incendiului. Flăcările însă au cuprins buldozerul în care acesta se afla.

Trei pompieri şi mai mulţi civili au suferit arsuri, însă starea răniţilor nu este cunoscută în acest moment, a mai declarat McLean.

Incendiul a izbucnit luni, însă s-a extins puternic în zilele următoare, evoluţie favorizată de temperaturile ridicate, vânt puternic şi nivelul redus al precipitaţiilor.

Se crede că incendiul a izbucnit în urma “defecţiunilor tehnice suferite de un vehicul”, a transmis Cal Fire, fără a oferi mai multe detalii.

Mediafax