[FOTO] Distincţie europeană pentru mesagerul culturii în ţară şi în lume, reşiţeanul Erwin Josef Ţigla

228

14 iulie, Ziua Franţei, a constituit înmânarea în cadrul Seminarului Internațional „Europa-Forum Neumarkt 2018” din Stiria/ Austria a Medaliei „Mérite Européen” în grad de Argint lui Erwin Josef Țigla pentru merite în promovarea înțelegerii în Europa și pentru angajamentul său în spirit european, prin Ingeborg Smith, membră a Consiliului de administrație Mérite Européen (Luxemburg).

Senior al culturii reşiţene, Erwin Josef Ţigla,  președintele Forumului Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin şi al Asociaţiei Germane de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa, este prieten şi colaborator al radioului reşiţean.

În calitatea de promotor al culturii germane în România si Banatul Montan, editor, bibliotecar, mărturiseşte că: „Heimat” -ul  meu este  strada, cartierul, oraşul şi judetul, ce semnifică rădăcina şi stabilitatea mea, seva din care îmi încarc si reîncarc puterea de a merge zilnic mai departe!

Erwin Josef Ţigla este, înainte de orice demnitate socio-profesională, un om de onoare, un spirit ce desăvârşeşte memoria lumii cu frumuseţea Banatului de Munte!  Implicarea sa,  de foarte mulţi ani, în organizarea celor mai frumoase evenimente culturale şi sociale în judetul nostru, confirmă ceea  ce mărturiseşte:Menirea mea este de-a activa  pentru sufletul omului!”

(Hardy Cvoica)