La o zi după ce au râs de umilinţa Argentinei, brazilienii s-au chinuit un meci întreg să dea gol cu Costa Rica. După 13 minute de joc, costaricanul cu tată brazilian, Borges, a trimis puţin pe lângă poarta lui Allison.

La poarta cealaltă, Coutinho a mai încercat o execuţie din acelaşi loc în care a reuşit un golazo cu Elveţia, dar nu a mai nimerit ţinta. În startul reprizei secunde, principala favorită de la Mondial a avut două ocazii la aceeaşi fază. Gabriel Jesus a nimerit bara, iar şutul lui Coutinho a fost blocat. A urmat parada portarului de la Real Madrid, Keylor Navas, la execuţia lui Neymar.

Starul lui PSG a mai irosit o şansă imensă şi tot el a primit un penalty în minutul 78. Decizia a fost anulată, însă, după consultarea arbitrajului video. În primul minut suplimentar, Coutinho a fost salvarea brazilienilor. Neymar a închis tabela chiar la ultima fază a meciului, iar Brazilia – Costa Rica s-a încheiat 2-0. După prima victorie de la turneul final, brazilienii au patru puncte înainte de ultima etapă, în care vor întâlni Serbia.