[FOTO] După solstițiul de vară, pe 22 iunie, muzică vieneză în cariera de piatră, la Bocșa!

142

Fiecare comunitate locală are locuri, oameni și evenimente reprezentative pentru ea, dar nu putem omite faptul că de aici, din „burgurile culturale provinciale”, au plecat în lume nume de referință ale culturii, sportului sau științei românești.
Bocșa nu face rabat și de aceea este de datoria noastră, a contemporanilor, să păstrăm moștenirea înaintașilor, dar și s-o „mărim” sau „diversificăm”.

Directorul Casei de Cultură din Bocșa, Dan Liuț a declarat pentru Radio România Reșița-

Primăria orașului Bocșa, Consiliul Local Bocșa, Casa Orășenească de Cultură, împreună cu agenți comerciali din Reșița, Timișoara, dar și din alte țări, organizează a doua ediție a „Concertului de muzică vieneză în carieră…de piatră!”. Evenimentul va avea loc în data de 22 iunie, cu începere de la ora 19:30 și își propune să promoveze două „elemente”: muzica vieneză a familiei Strauss, atât de cunoscută și îndrăgită, și cadrul natural mirific al zonei Pringhel din cartierul Bocșa Montană,care în anul 1931, prin decret regal a fost declarată Stațiune Climaterică datorită proprietăților curative ale aerului!
„Artkammerorchester” din Timișoara, alături de artiști ai Operei Naționale Române din Timișoara, sub bagheta maestrului Wolfgang Groesh din Viena va prezenta publicului prezent în cariera de piatră din spatele stadionului „Izvor” (zona Pringhel) din Cartierul Bocșa Montană un adevărat regal de muzică vieneză. „Maestru de ceremonii” va fi Cristian Rudic, artist al operei timișorene.
Organizatorii își doresc ca acest eveniment cultural de marcă să devină un adevărat „brand” al Banatului Montan, un reper național al evenimentelor de gen din România.
Vă așteptăm cu drag și plăcere să fim, din nou, parte a unei pagini de istorie culturală contemporană, să redăm publicului plăcerea de-a asculta muzică bună și de-a fi în mijlocul naturii.

Mulțumim Radio România Reșița pentru suportul logistic acordat pentru promovarea evenimentului nostru.
INTRAREA LIBERĂ!

Organizatorii ne-au precizat că în ziua evenimentului, pun la dispoziția publicului, prin societatea de transport local, Transloc, o cursă specială cu plecare la ora 18,30 din stația „Drumul Binișului”, iar întoarcerea va fi programată la finalul evenimentului.

Anca Bica Bălălău