Turiștii care vin în Băile Herculane cu mașina vor plăti taxă de parcare pe domeniul public!

Conducerea administrației publice a orașului Băile Herculane implementează, în sezonul turistic din acest an, un nou sistem de plată a parcării autoturismelor la nivelul stațiunii de pe Valea Cernei pentru turiștii care vor ajunge în această vară în stațiunea de pe Valea Cernei!

Acest proiect a fost conceput și pe ideea descongestionării zonelor aglomerate, în speță zona Parcului Vicol și zona Centrului istoric, în perioada sezonului turistic, când sunt foarte multe mașini. Am implementat acest proiect și în perspectiva obținerii la bugetul local a unor sume destul de importante în vederea realizării diferitelor obiective de infrastructură pe care le are orașul Băile Herculane! Sistemul este funcțional, avem patru operatori care se deplasează pe teren în fiecare zi între orele 8 și 16, vizați fiind turiștii care vin în stațiunea Băile Herculane și parchează pe domeniul public, sunt mai multe străzi pe care se plătește această taxă de parcare!, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul orașului Băile Herculane.

Localnicii și cei care lucrează pe raza orașului vor fi scutiți de plata acestei taxe de parcare, în anumite condiții, ne precizează edilul-șef al urbei de pe Cerna : Localnicii nu plătesc taxă de parcare pe domeniul public în aceste zone, ei au gratuitate, cu condiția să achite la zi impozitul pentru autoturisme! Pentru cei care lucrează în stațiunea Băile Herculane, dar nu au mașinile înmatriculate la serviciul de impozite și taxe al orașului Băile Herculane, pe baza unei adeverințe de la locul de muncă primesc rovignetă contracost, echivalentul a 30 de lei/an! 

Turiștii care vin în stațiunea Băile Herculane pot plăti această taxă prin SMS sau pot achita taxa la sediul Primăriei orașului de pe Valea Cernei : Sistemul care este pus la punct se bazează exclusiv pe SMS, dar și pe plata cu cardul! Avem și abonamente de 6 zile, de 10 zile, de 16 zile pentru turiștii care stau aici o perioadă mai lungă. Pentru turiștii care nu dețin telefon mobil pentru a trimite un SMS cu plata parcării sau nu dețin un card bancar pentru a face această plată, pot veni la casieria Primăriei ca să plătească taxa de parcare! La momentul de față, în perioada de weekend, operatorii încasează această taxă, dar pe viitor avem în vedere colaborarea cu două unități economice – una din zona Parcului Vicol și una în Centrul Istoric – pentru a le pune la dispoziție aceste bilete și turiștii care nu dețin telefon sau card bancar pentru a face această plată, sse vor adresa agenților economici, care le vor elibera tichete pentru perioada în care se vor afla în stațiunea Băile Herculane!, ne-a precizat Cristian Miclău.

Paul-Sever SMADU

1 COMENTARIU

  1. Sunt curios care o sa fie castigul in urma acestei actiuni. Statiunea este in paragina, iar transportul local este ca si inexistent. Eu recomand ca la intrarea in statiune sa se plateasca si o taxa de pod…. ca si la Fetesti.

Comments are closed.