basescuPreşedintele Traian Băsescu a transmis astăzi un mesaj cu prilejul Anului Nou. Şeful statului subliniază printre altele că anul care se încheie a fost marcat de provocări politice, de tensiuni sociale şi de dificultăţi economice. Mesajul preşedintelui:

„Dragi români,

Întâmpinăm un An Nou, un prilej de bucurie şi, totodată, de reflecţie la perioada pe care am traversat-o împreună. A fost un an marcat de provocări politice, de tensiuni sociale, de dificultăţi economice. Vreau să vă mulţumesc, în primul rând, pentru felul în care aţi ştiut să rămâneţi, chiar şi în momentele grele, o comunitate. Aceasta dovedeşte că identitatea noastră se ridică deasupra disputelor de moment. Am încrederea că, pe această identitate puternică a românilor, vom putea clădi, în continuare, un proiect de ţară în care modernizarea şi dezvoltarea economică să fie priorităţi care să fundamenteze acţiunile noastre politice.

Vreau să transmit tuturor cetăţenilor români urările mele sincere de sănătate, fericire şi împliniri. De asemenea, doresc să îi felicit pe cetăţenii Republicii Moldova pentru pasul important pe care l-au făcut pe calea integrării europene. Atât România cât şi Republica Moldova aparţin spaţiului european prin limba, cultura şi istoria care ne unesc, dar şi prin valorile şi aspiraţiile pe care le împărtăşim.

La cumpăna dintre ani, gândurile mele, recunoştinţa se îndreaptă şi către românii care trăiesc şi muncesc în afara frontierelor, dar şi către militarii aflaţi la datorie în teatrele de operaţii.

Sper că vom întâmpina Noul An motivaţi de obiectivele pe care ni le propunem şi de consolidarea statutului ţării noastre în interiorul Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice.

La mulţi ani, români!”.