artificii clasa IIPrimăriile mai multor localităţi cărăşene au pregătit pentru cetăţenii participanţi la Revelionul în aer liber, jocuri de artificii. Aceste spectacole de lumini sunt organizate la cumpăna dintre ani, de către pirotehnişti specializaţi cu care administraţiile locale au încheiat contracte. Din nefericire, cu artificiile se joacă şi persoanele neautorizate, riscând să-i accidenteze pe ceilalţi. Despre aceste situaţii pe care le vom întâlni, cu siguranţă, la noapte, Sebastian Dragomir a discutat cu comisarul şef Nicolae Cernea, de la Serviciul arme, explozivi, substanţe periculoase din IPJ Caraş-Severin:

Poliţia atrage atenţia că, din motive de ordine, securitate, siguranţă publică şi pentru protecţia mediului, se interzice deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2.

În categoria 1 sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distracţie foarte mici de tipul artificiilor (de exemplu: Steluţe; Lumânări scânteietoare; Jerbe cu scântei; Minifacle; Minisori; Inele de foc; Sateliţi etc.).

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.