Investiții din fonduri nerambursabile publicitare în comuna Mehadia!

800

Conducerea administrației publice a comunei Mehadia a semnat în această săptămână contractul pentru finanțarea a trei obiective de investiții la nivelul comunei, prin proiectul TERRA ACCES, derulat la nivel național în vederea accesării de fonduri nerambursabile publicitare.  Realizarea unei investiții presupune obținerea unui ajutor financiar integral, fără a fi nevoie de contribuția proprie a beneficiarului, iar obiectivele de investiții sunt în domeniile : sănătate, mediu, educație și sport, valoarea proiectelor fiind cuprinsă între 5.000 EURO și 50.000 EURO.

Poate mai puțini știu, la nivel național există proiecte pentru finanțări nerambursabile publicitare, în care și noi, comuna Mehadia, ne-am implicat pentru derularea a trei proiecte. Este vorba despre amenajarea Parcului Central din Mehadia, amenajarea unui teren de sport și locuri de joacă pentru copii în satul Plugova și amenajarea unor locuri de joacă în satul Valea Bolvașnița, pentru fiecare obiectiv în parte valoarea fiind de 50.000 EURO! La amenajarea parcului din centrul comunei Mehadia, acesta va fi refăcut în totalitate , în funcție de banii pe care îi avem și, bineînțeles, dacă este cazul, în funcție de proiectul care va fi să contribuim și cu o sumă de la bugetul local! Pentru terenul de sport de la Plugova și locurile de joacă de la Valea Bolvașnița banii vor fi integral din aceste fonduri nerambursabile!, ne precizează Iancu Panduru – primarul comunei Mehadia.

Primul pas fiind făcut, urmează ca până la sfârșitul anului aceste investiții să devină realitate, ne-a declarat iancu Panduru : Am semnat contractul de finanțare, urmează să întocmim într-un termen foarte scurt – maximum 20 de zile – un proiect, iar dacă este viabil și ne convine, având și finanțarea, cred că undeva în toamnă, am putea să demarăm investițiile! Într-adevăr, nu este o investiție mare, dar pentru banii care sunt nerambursabili, bani care vin de la firme private – care în loc să vireze banii în altă parte, le virează pentru aceste obiective – investiția este utilă! Să sperăm că proiectul este viabil, este un proiect nou, este un început în care noi ne-am implicat, nu am mai avut un asemenea proiect până acum și acum avem aceste investiții care sperăm să fie finalizate și lucrările vor fi de bună calitate!

Paul-Sever SMADU